WELKOM

Welkom op mijn blog. Dit blog geeft mijn interesse weer over kunst. Hoe ik mijn kunstenaars bestaan beleef, maar ook hoe ik me door de kunst van andere kunstenaars laat inspireren. Reactie's op mijn post zijn steeds welkom. Dank voor je bezoek! ________________________________________________

zondag 31 januari 2010

ZONDER TITEL!

 

 

 

 
Posted by Picasa


Het schilderij " ZONDER TITEL ! " betekent voor mij het schilderij dat de nummer één is in gans mijn collectie van eigen werken.
Reeds vele jaren schilder ik. Maar in het jaar 1999 heb ik dit kunstwerk gemaakt.
Waarom de titel " zonder titel!" , omdat dit werk tot stand kwam uit een opwelling van emotionele toestanden die in geen woorden te vatten zijn. Alleen ik ken de naam van het werk. Het schilderij heeft ondertussen reeds vele bijnamen gekend. Of anderen gaven er zelf een naam aan, naar mate ze uit dit vrij abstract werk er hun eigen " ding" in zagen.
Voor mij o.k., maar hier blijft het bij.
Het schilderij is gemaakt met acrylverf op canvas. Niets is er aan toegevoegd met de schildersborstel. Alles is tot stand gekomen onder een strenge controle van hoe laat ik de verf waar, hoeveel en hoe dik of dun, mag ze uitvloeien. De kleur is nogal somber, eigenlijk een aardekleur. Ik wens er hier verder geen uitleg meer aan te geven, de rest zit gelukkig in mezelf.

Schilderij : " ZONDER TITEL ! ".
Acryl op Canvas.
Hoogte 195 cm - Breedte 135cm.

Het schilderij is NTK. In eigen privé bezit.

8 opmerkingen:

 1. Een werk waar je telkens weer opnieuw kan in verdwalen/wegdromen...
  Misschien wel DE definitie van echte kunst!
  Mooi zo, Daniël Gustaaf.

  Evarist

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Evarist Ganzelever,

  Dank voor je reactie.
  Beste schrijver, zo is het toch met een goed stuk proza of gedicht van het zelfde laken een broek...je doet met je schrijven toch ook de lezers wegdromen, zelfs om een lezer op een (ver)dwaalspoor te zetten zou je de hand niet omdraaien... je hebt gelijk, kunst moet de realiteit overstijgen!
  grtjs,
  D.G.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een intrigerend werk. Het ziet er organisch en mysterieus uit. Er zitten werelden in verborgen. Mooi! Dit zou ik graag eens in 't echt zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Annie,

  Dank voor je reactie.

  Je zal het zeker te zien krijgen. Bij de eerst volgende keer dat je naar de atelierdagen komt zal ik het je laten aanschouwen.
  Ja, ik ben heel fier op dat werk !

  grtjs,D.G.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien ben ik het niet 'creatief' genoeg, maar ik zie er simpelweg een boom in die verbonden is met de aarde. Ik vind het mooi, maar in het zwart wit zou ik wel interessanter vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Alimonia,

  Zwart wit zou me niet genoeg de kans geven om het werk een diepte te geven. Op zijn minst dan met kleurverschillen : met zwart en wit en ook met diverse grijzen. Het is een dripping en geen tekening waar je als je tekent het perspectief zelf onder controle hebt en in een dripping niet, maar waar je het effect van dieptewerking met kleurverschillen moet bekomen.
  Je bent wel creatief want je brengt me op een idee!!! In de toekomst laat ik je weten als het werk af is in varianten van zwart naar wit en de grijzen er tussen in.
  Ja ik weet het : zwart / wit is jou kleur, maar ik doe er wat grijs bij voor de gulden middenweg... ;)

  grtjs,
  Daniël

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh, how wonderful! I loved it!
  should be very good to live near this painting!
  good idea to clean the brushes so ....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Denise Scaramai,

  Thanks for the friendly words !

  gts, Daniëel Gustaaf
  Par l'-arte
  Belgium / Europe

  BeantwoordenVerwijderen