WELKOM

Welkom op mijn blog. Dit blog geeft mijn interesse weer over kunst. Hoe ik mijn kunstenaars bestaan beleef, maar ook hoe ik me door de kunst van andere kunstenaars laat inspireren. Reactie's op mijn post zijn steeds welkom. Dank voor je bezoek! ________________________________________________

woensdag 4 mei 2011

Tentoonstelling LUC TUYMANS

De retrospective van Luc Tuymans bezocht te Brussel, in het Paleis Voor Schone Kunsten Brussel. Info via WWW.BOZAR.BE
Persoonlijk kende ik Luc Tuymans via de media, zoals T.V. en de pers. Het enige werk dat ik ooit had gezien op een tentoonstelling was het schilderij: Body 1990 in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst te Gent ( BE. )bekender als het S.M.A.K.
Samen met vijf bevriende kunstenaars ben ik op 19 april naar Brussel getrokken om de tentoonstelling te gaan bezichtigen.
Allen waren we van de zelfde mening. Wordt het de moeite waard of zal het ons ontgoochelen?
We wisten dat de kunstenaar zijn onderwerpen heel diep uitpuurt, hij schilderd zijn onmiddelijke omgeving . Maar zo in een detail dat je wel kan spreken van een uitzonderlijke gave om details uit te werken tot kunstige en prachtige schilderijen.
Groot was dan ook onze verbazing!!! Hoe mooi en aangrijpend zijn schilderijen wel zijn, de kleurenpracht, de verfijning van het groteske, alles heeft hij gezien om zich heen, maar hij schildert alleen fragmenten uit zijn waarnemingen en laat ons als toeschouwer een detail achter waarvan je nog lang kan over nadenken! En dat is juist het grote aan deze kunstenaar.
Het was de moeite deze reis te ondernemen en we hebben allen genoten van Luc Tuymans zijn heel bijzondere kunstwerken.

De tentoonstelling loopt nog tot 08 mei 2011.

2 opmerkingen:

 1. Een bezoek aan deze tentoonstelling maakte dat ik mijn beeldvorming over het werk van Thuymans diende bij te stellen.
  Pas bij een “lijfelijke” confrontatie en in een groter geheel, zeg maar omkadering, kreeg ik toegang en appreciatie tot/voor zijn werk.

  Groetjes
  Evarist

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Evarist,

  Inderdaad, lijfelijke confrontatie's met dergelijke kunst is een noodzaak om te ontdekken wat er in aanwezig is!

  De grtjs,
  D.G.

  BeantwoordenVerwijderen