WELKOM

Welkom op mijn blog. Dit blog geeft mijn interesse weer over kunst. Hoe ik mijn kunstenaars bestaan beleef, maar ook hoe ik me door de kunst van andere kunstenaars laat inspireren. Reactie's op mijn post zijn steeds welkom. Dank voor je bezoek! ________________________________________________

woensdag 4 mei 2011

Tentoonstelling JOAN MIRO

De tentoonstelling JOAN MIRO " het palet van de dichter " bezocht met een groep kunstenaars.
De tentoonstelling is in het ING Cultuurcentrum.
Kunstberg - Koningsplein 6 - Be 1000 Brussel.
Info via: www.ing.be/art
Het is een prachtige tentoonstelling. Gans de groep kunstenaars met wie ik deze tentoonstelling heb bezocht waren eveneens onder de indruk van de pracht aan schilderijen, tekeningen en ander beeldend werk.
Het laat een kant zien van Joan Miro die ik nog niet zo goed kende. Daardoor alleen al ben ik heel tevreden dat ik deze tentoonstelling heb bezocht.
Een ongelooflijke kleurenpracht! Mooi afgewerkte details, niet zo abstract als men zou denken! De werken goed bestuderen en dan pas zie je de verfijnde details en boodschappen die de schilderijen en tekeningen verbergen in de mengelingen van kleine objecten en punten, lijnen en vlekken. Niets is er zomaar opgezet. Alles is in een overduidelijk evenwicht. Al zou men op het eerste zicht dat niet denken.
De geillustreerde poëziebundels zijn een pracht!!! Deze mooie verzorgde exclusieve kunstboeken hebben me het meest gefacineerd!

De tentoonstelling loopt nog tot 19 juni 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten