WELKOM

Welkom op mijn blog. Dit blog geeft mijn interesse weer over kunst. Hoe ik mijn kunstenaars bestaan beleef, maar ook hoe ik me door de kunst van andere kunstenaars laat inspireren. Reactie's op mijn post zijn steeds welkom. Dank voor je bezoek! ________________________________________________

donderdag 3 februari 2011

Zwijgende mensen onderwegZwijgende mensen onderweg !!!

" Silent People " is een kunstwerk van de kunstenaar Reijo Kela, dat je in de natuur opgesteld kan terug vinden zo een 30 km van Suomussalmi, in Finland.
De foto's werden gemaakt door mijn kunstcompaan Evarist Ganzelever, dichter en schrijver. Tijdens één van zijn vele zwerftochten door Europa.

Het zijn wel duizend op vogelverschikkers lijkende mensen. Allen in een stilzwijgen, kijkend in de zelfde richting, roerloos!!!

Toen we deze reisfoto's zagen bij een samenkomst met het kunstenaarscollectief Lo-art F.V. uit Lochristi, enkele jaren geleden, dat het ons de inspiratie gaf om er een tentoonstelling naar in te richten.
Twee jaar administratie, gewroet en overleg bracht ons dan uiteindelijk bij de geslaagde tentoonstelling " ONDERWEG" in het provinciaal domein Puyenbroeck te Wachtebeke. Tijdens de zomermaanden van 2010.

Zo zie je maar hoe een foto een groep kunstenaars aan het werk kan zetten.
Met een geslaagd resultaat!!!

Dank aan het frisse idee van de dichter/schrijver Evarist Ganzelever.

03 februari 2011
Daniël Gustaaf

6 opmerkingen:

 1. Denk dat we er met “Onderweg” in geslaagd zijn eenzelfde soort confrontatie op te wekken.
  Daar waar men het niet verwachtte dook er plots kunst op uit het niets, heel wat domeinbezoekers stonden hier letterlijk “van stil”!
  Groetjes
  EG

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Evarist,

  Inderdaad, onze opzet was meer dan geslaagd!!!

  grtjs,
  D.G.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat moet wel een inspirerend en indrukwekkend kunstwerk opleveren. Een menselijk 'stilleven'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Will-Art,

  De stropoppen geven door hun roerloos staan juist die kracht weer die een echte bewegende, soms luidruchtige menssenmassa niet heeft, namelijk : de toeschouwer word niet verontrust bij het waarnemen van die massa poppen en kan zo tot rust komen en kijken...observeren!

  groetjes D.G.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige blog Daniel... Wat een kunstenaarszielke heb jij! Ik heb eens rondgeneusd en sta verstomd van wat jij allemaal doet en kan. Ik wist niet (of was vergeten) dat jij grafische opleiding deed. Ik benijd u omdat je die prachtige printen kan maken.
  Mocht je nog een van je varkens overhebben, ik wil er graag ene kopen om uw project te steunen als dat kan.
  Ik zal zeker uw blog verder volgen, het kan geen toeval zijn dat er in onze familie zoveel iets doen met "kunst"...
  Het is een talent dat mensen groot maakt, ook al zijn ze klein!
  Well done! Als ik nog eens naar Belgie kom met Mr Wonderful probeer ik eens tot in Wachtebeke te rijden. Wij wandelen graag, en dat kan daar voor zover ik kan zien. Groetjes uit Engeland...
  Uw nichtje Catherine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Catherine,

  Dank je wel voor je complimentjes, en we gaan zeker eens wandelen en veel bijpraten!
  grtjs,
  Daniël

  BeantwoordenVerwijderen