WELKOM

Welkom op mijn blog. Dit blog geeft mijn interesse weer over kunst. Hoe ik mijn kunstenaars bestaan beleef, maar ook hoe ik me door de kunst van andere kunstenaars laat inspireren. Reactie's op mijn post zijn steeds welkom. Dank voor je bezoek! ________________________________________________

donderdag 2 september 2010

WATOU@CANVAS 2010 - deelname
Deelname aan WATOU@CANVAS 2010.Tijdens het weekend van 28 en 29 augustus 2010. Een kunstevenement uitgeschreven door KUNSTWERK(t).
Als een onderdeel van het grote jaarlijkse kunstenfestival WATOU 2010.
Een kunstenfestival tussen taal en beeld. Het kunstenfestival heeft plaats te Watou van 03.07.10 - 05.09.10 Info op www.watou2010.be
KUNSTWERK(t) organiseerde een kunstenweekend voor haar leden. Men kon deelnemen als schilder, tekenaar, of met aquarel, houtskool... Het belangrijkste was dat iedere deelnemer zich in zijn eigen dicipline en naar eigen inspiratie , totaal vrij van een specifieke opdracht een kunstwerk mocht maken.
Na een korte rondleiding over het parcour kon iedere deelnemer zich een locatie kiezen.
Mijn keuze viel op de voorgevel van een gebouw, een oude kelder van de plaatselijke brouwerij te Watou. In deze kelder had Rinus Van De Velde prachtige houtskooltekeningen gemaakt op de witte muren van deze kelder.
Het is ook één van zijn kunstwerken die de affiche, kaft van de catalogus en alle andere drukwerken versieren. De tekeningen zijn heel groot. Maar met een absolute en grootse kennis van kunst en tekentalent gemaakt.
Zijn werk dat hij in Watou presenteert maakt deel uit van een lopend project. Naar de boeken en gedichten en geschriften van de Russische schrijver Vladimir Majakovski.
Omdat het kunstwerk van Rinus Van De Velde me zo trof in de positieve zin, heb ik het idee opgevat om het gebouw waarin zich dit kunstgebeuren manifesteerd te tekenen, eveneens in houtskool.
Zo kon ik me tijdelijk inleven in de kunstenaars hun werk, en me door hun laten inspireren.

De teken- en schilderdag werd beeindigd met de opbouw van een tentoonstelling in één van de vele gebouwen op de kunstroute. Met de werken van die dag. De zondag was tijdens de dag de expo voor het publiek toegangkelijk.

Houtskooltekening op wit tekenpapier: hoogte 29,5cm op lengte 42cm.

Daniël Gustaaf

2 opmerkingen:

 1. Hey Daniel,
  Door een paar fysieke mankementen, kon ik in Watou niet aanwezig zijn,ondertussen zijn we er klaar voor!! Ik hoop dat je er met overvolle hoorns van genoten hebt, zo te zien ,confirmatief.........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Willy,

  Ja, het was echt een fijn weekend voor mij, ik heb genoten van kunst maken, van de kunstroute op zich en ook gewoon eens een weekend beleven met wat je graag om je heen hebt!

  grtjs,
  Daniel

  BeantwoordenVerwijderen