WELKOM

Welkom op mijn blog. Dit blog geeft mijn interesse weer over kunst. Hoe ik mijn kunstenaars bestaan beleef, maar ook hoe ik me door de kunst van andere kunstenaars laat inspireren. Reactie's op mijn post zijn steeds welkom. Dank voor je bezoek! ________________________________________________

woensdag 4 mei 2011

Tentoonstelling JOAN MIRO

De tentoonstelling JOAN MIRO " het palet van de dichter " bezocht met een groep kunstenaars.
De tentoonstelling is in het ING Cultuurcentrum.
Kunstberg - Koningsplein 6 - Be 1000 Brussel.
Info via: www.ing.be/art
Het is een prachtige tentoonstelling. Gans de groep kunstenaars met wie ik deze tentoonstelling heb bezocht waren eveneens onder de indruk van de pracht aan schilderijen, tekeningen en ander beeldend werk.
Het laat een kant zien van Joan Miro die ik nog niet zo goed kende. Daardoor alleen al ben ik heel tevreden dat ik deze tentoonstelling heb bezocht.
Een ongelooflijke kleurenpracht! Mooi afgewerkte details, niet zo abstract als men zou denken! De werken goed bestuderen en dan pas zie je de verfijnde details en boodschappen die de schilderijen en tekeningen verbergen in de mengelingen van kleine objecten en punten, lijnen en vlekken. Niets is er zomaar opgezet. Alles is in een overduidelijk evenwicht. Al zou men op het eerste zicht dat niet denken.
De geillustreerde poëziebundels zijn een pracht!!! Deze mooie verzorgde exclusieve kunstboeken hebben me het meest gefacineerd!

De tentoonstelling loopt nog tot 19 juni 2011.

Tentoonstelling LUC TUYMANS

De retrospective van Luc Tuymans bezocht te Brussel, in het Paleis Voor Schone Kunsten Brussel. Info via WWW.BOZAR.BE
Persoonlijk kende ik Luc Tuymans via de media, zoals T.V. en de pers. Het enige werk dat ik ooit had gezien op een tentoonstelling was het schilderij: Body 1990 in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst te Gent ( BE. )bekender als het S.M.A.K.
Samen met vijf bevriende kunstenaars ben ik op 19 april naar Brussel getrokken om de tentoonstelling te gaan bezichtigen.
Allen waren we van de zelfde mening. Wordt het de moeite waard of zal het ons ontgoochelen?
We wisten dat de kunstenaar zijn onderwerpen heel diep uitpuurt, hij schilderd zijn onmiddelijke omgeving . Maar zo in een detail dat je wel kan spreken van een uitzonderlijke gave om details uit te werken tot kunstige en prachtige schilderijen.
Groot was dan ook onze verbazing!!! Hoe mooi en aangrijpend zijn schilderijen wel zijn, de kleurenpracht, de verfijning van het groteske, alles heeft hij gezien om zich heen, maar hij schildert alleen fragmenten uit zijn waarnemingen en laat ons als toeschouwer een detail achter waarvan je nog lang kan over nadenken! En dat is juist het grote aan deze kunstenaar.
Het was de moeite deze reis te ondernemen en we hebben allen genoten van Luc Tuymans zijn heel bijzondere kunstwerken.

De tentoonstelling loopt nog tot 08 mei 2011.